4V RALLY RAID  Constanta – Romania

Nume: 4V Rally Raid Constanta – Romania
Locatie: Constanta city
Data: 25 -28 Iulie 2019

COMPETITIA SE DESFASOARA SUB EGIDA:

E.E.T.T.S. East European Tout Terrain Series;
ACSI Italia;
Primaria Municipiului Constanta;
Consiliul Judetean Constanta.

PREZENTARE

In data de  25-28 IULIE 2019, 4Venture Agency in parteneriat cu Consiliul Judetean Constanta si Primaria Municipiului Constanta, organizeaza competitia de Rally Raid – 4V Rally Raid Constanta – Romania etapa in Campionatul East European Tout Terrain Series, pentru auto/ssv/moto/quad. 

Competitia 4V Rally Raid – Dobrogea va fi una din cele mai apreciate curse din intregul Campionat de Rally Raid din 2019 avand ca si caracteristica principala componenta de viteza si navigatie, cursa ce va conta ca etapa în Campionatul Est European de Tot Teren.

4V Rally Raid repezinta competitia in care abilitatile pilotului de a stapani un bolid, mentinandu-l in parametrii functionali pana la linia de finish, iscusinta navigatorului de a respecta cu fidelitate indicatiile road-book-ului si rezistenta masinii sunt inseparabile, coordonarea lor fiind esentiala pentru terminarea cursei.

GRUPE

Cele 3 grupe principale ale cursei sunt PROFI, PROMO si DISCOVERY. Concurentii se pot inscrie in oricare din urmatoarele grupe, astfel:

PROFI– se adreseaza pilotilor profesionisti licentiati. Vehiculele participante la aceasta grupa trebuie sa fie echipate conform regulamentului EETTS – FIA privind siguranta. De asemeni, aptitudinile si pregatirea pilotilor trebuie sa fie la un nivel ridicat. In cadrul acestei grupe nu exista limita de viteza iar distanta de parcurs este cea de 300 de km pentru fiecare din cele 2 zile de concurs. Grupa Profi este cea care va pleca prima la start.

PROMO– se adreseaza celor care au mai participat la competitii de acest gen insa pregatirea tehnica a vehiculelor sau abilitatile de pilotaj nu ating standardul cerut la grupa Profi. Distanta de parcurs pentru aceasta grupa va fi tot de 300 km pentru fiecare zi de concurs dar cu limitare de viteza. Grupa Promo va pleca la start imediat dupa grupa Profi.

DISCOVERY – se adreseaza incepatorilor, celor care iau contact pentru prima data cu acest gen de competitie, celor care doresc sa simta adrenalina unei curse de rally raid. Aceasta grupa are rol de promovare a acestui frumos sport, intr-un cadru organizat, supravegheat, sub indrumarea si asistenta directa a personalului specializat. La aceasta grupa se poate inscrie orice vehicul de teren auto, ssv, moto, quad cu conditia ca acesta sa fie intr-o stare tehnica adecvata (anvelope corespunzatoare, fara defectiuni tehnice, apt de deplasarea pe teren variat). Starea fiecarui vehicul va fi verificata de catre personalul autorizat al competitiei, intrarea in cursa facandu-se numai dupa acordul acestora. Grupa Discovery va avea startul la distanta de o ora fata de grupele Profi si Promo, vor avea de parcurs doar 100 de km in fiecare din cele 2 zile de concurs si bineinteles va exista o limita de viteza. Mentionam ca, din motive de siguranta, grupa Discovery nu se va intersecta cu grupa Profi sau Promo. Special pentru grupa Discovery se va organiza in data de 25 iulie un modul de pregatire si informare Discovery care este inclus in taxa de inscriere. Tot in taxa de inscriere sunt incluse balizele de urmarire si butoanele de panica care vor fi montate pe orice vehicul participant la cursa. Cu alte cuvinte, pe intreaga durata a cursei, punctul de monitorizare si control va urmari online, in timp real, unde se afla fiecare concurent, daca este in deplasare, daca respecta traseul si viteza, etc. In cazul in care aveti o defectiune pe parcurs, prin simpla apasare a butonului de panica, o echipa Rescue va pleca imediat catre punctul in care va aflati. Echipele Rescue sunt dispuse din 50 in 50 de km pe traseul cursei si acopera 25 de km in stanga punctului in care se afla si 25 km in dreapta. In acest fel, cea mai indepartata echipa Rescue fata de un concurent, se poate afla la maxim 25 de km. De asemenea, daca se observa pe monitoare o stationare mai mult de 5 minute a unui concurent, acesta va fi contactat imediat iar in cazul in care concurentul nu raspunde, o echipa Rescue pleaca catre punctul de stationare. Siguranta participantilor este foarte importanta pentru noi si alocam atentie maxima insa orice concurent trebuie sa fie constient de riscurile pe care si le asuma si la care se expune daca nu respecta regulile. Orice concurent care prin conduita si actiunile sale se pune voit in pericol sau pune in pericol ceilalti participanti la cursa, va fi eliminat imediat din cadrul competitiei. Toate aceste lucruri dar si multe alte detalii le veti gasi si in regulamentul general al cursei care va fi afisat pe site in perioada imediat urmatoare. Pentru orice alte detalii, ne puteti contacta atat prin email: official@4vrallyraid.com cat si telefonic: +4 0755 584 584.

DATE TEHNICE

Cursa se va desfasura pe durata a 3 zile: prolog, traseu ziua 1 si traseu ziua 2. Pilotii au de parcurs cate 300 de kilometrii in fiecare din cele 2 zile de traseu, ordinea de start fiind cea de la prolog si conform regulamentului cursei. Navigatia se va face conform road-book-ului intocmit, verificat si aprobat de catre organizator. 

Ziua 1: traseul din ziua 1 se desfasoara in partea de Nord a Dobrogei avand componenta principala elementul de navigatie punand la incercare iscusinta navigatorului. Vor fi si portiuni cu nisip,plaja, orientare in azimut, treceri de vaduri dar si portiuni impadurite. Va fi de parcurs o distanta totala de 300 km intr-o singura trecere, fara bucla. Startul primului concurent  se va da la ora 07:00 iar inchiderea cursei va avea loc la sosirea ultimului concurent dar nu mai tarziu de ora 22:00

Ziua 2: traseul acestei zile se va desfasura in partea de Sud a Dobrogei. Componenta principala a acestei etape va fi viteza. Distanta de parcurs va fi tot de 300 km intr-o singura trecere, fara bucla. Vor fi portiuni dedicate de viteza cu treceri prin vai speciale, canioane si dealuri. Startul cursei va avea loc la ora 07:00.

Pe fiecare traseu din cele 2 zile vor fi echipaje rescue din 50 in 50 de km iar punctele de alimentare vor fi amplasate la fiecare 100 km.

Bivouac-ul va fi ampasat in zona principala a orasului Constanta pe o suprafata de 10.ooo mp, in zona turistica cea mai importanta. Distanta de parcurs pe jos de la bivouac la hotelul unde vor fi cazati pilotii este de 10 minute. Distanta fata de zonele cu restaurante este de 4 minute.

   MOTIVATIE

4Venture Agency isi propune ca aceasta etapa competitionala sa fie una dintre cele mai importante competitii de Rally Raid din Sud Estul Europei. In acelasi timp, competitia isi propune sa promoveze obiectivele turistice din Dobrogea Continentala. Expunerea unor autoturisme de concurs European in Constanta, zona Faleza, parcarea principala intrare Port Constanta, cat si prezenta unor piloti faimosi, unii participanti la cursa “DAKAR” vor constitui un pol de atractie principal pe intreaga durata a desfasurarii evenimentului atat pentru turisti cat si pentru localnici.

Ne propunem, prin organizarea acestui gen de manifestari, sa ii integram intr-un cadru organizat pe cei dornici de a-si manifesta aptitudinile sportive, in special auto/utv/buggy/moto, sub supraveghere atenta de catre personal cu experienta, personal medical, comisii de supraveghere si arbitraj. 

PARTICIPARE

4V Rally Raid beneficiaza de o numeroasa participare internationala, participantii fiind din Italia, Israel, Ucraina, Grecia, Turcia, Ungaria si, evident Romania. Beneficiarii directi ai proiectului sunt:

 • piloti profesionisti de Rally Raid
 • pasionati amatori de competitii de Rally Raid, care doresc să experimenteze activități pline de adrenalină alături de profesioniști, într-un cadru relaxat
 • clasa DISCOVERY, o clasa importanta ce are ca scop selectia si formarea viitorilor piloti cat si promovarea acestui frumos sport in randul tinerilor.

  Pentru buna desfasurare a competitiei, conform legii,  se va colabora in mod direct cu: 

 • Primariile pe raza carora vom desfasura competitiile, precum si eventualii proprietari privati;
 • Prefectura Constanta;
 • Consiliul Judetean Constanta;
 • Inspectoratul Judetean de Politie  Constanta;
 • Directiile Silvice Judetene;
 • ISU – Constanta;
 • Directia Apelor Romane;
 • SMURD – Constanta;
 • Jandarmeria – Constanta;
 • SAJ – Constanta.